Global Day of Coderetreat 2013 - Skopje, Macedonia

Event Details

Global Day of Coderetreat 2013 - Skopje, Macedonia

Time: December 14, 2013 from 9am to 5pm
Location: Media Lab
Street: Kliment Ohridski 30, 1st Floor
City/Town: Skopje
Website or Map: https://maps.google.com/maps/…
Phone: +38970795844
Event Type: coderetreat, gdcr, gdcr13
Organized By: Dalibor Nasevic
Latest Activity: Dec 13, 2013

Export to Outlook or iCal (.ics)

Event Description

Global Day of Coderetreat 2013 ќе се случи по трет пат и во Македонија. Ве покануваме да ни се придружите на 14ти Декември во просториите на Media Lab во Скопје.

Coderetreat е еднодвенен настан на кој интензивно вежбаме ОО дизајн на софтвер. За време на Coderetreat програмираме во парови и разменуваме знаење. Пишуваме код така што прво ќе напишеме тест за истиот и ги применуваме основни правила на едноставен дизајн.

Форматот на настанот е:

- го решаваме Conway's Game of Life проблемот
- програмираме во парови 45 мин и потоа го бришеме кодот
- правиме 15 минути пауза и ретроспектива
- правиме промена на парови и нова сесија

Спонзори на настанот се Ever-Near и Media Lab. За сите учесници ќе има маици со принт од настанот.

Comment Wall

Comment

RSVP for Global Day of Coderetreat 2013 - Skopje, Macedonia to add comments!

Join Coderetreat

Attending (16)

Might attend (2)

© 2017   Created by corey haines.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service